Apocalyptica – Jousisoittimilla rokkitähdiksi

Alun perin Metallica-covereita selloilla soittanut helsinkiläinen metallibändi Apocalyptica on kokenut ison muutoksen alkupäivistään. Musiikki oli alun perin täysin instrumentaalista, kun uusimmalla albumilla kaikissa sävellyksissä on mukana myös vierailevia solisteja. Myös sellot on ajat sitten saatu kuulostamaan hieman kitaroilta, mikä luo yhtyeen karhean soundin. Valitettavasti tämä on samalla vienyt pois Apocalyptican ainutlaatuisuutta.

Apocalyptica kuuluu selloillaan Suomen suurimpien vientibändien joukkoon Nightwishin ja HIMin rinnalle. Yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti lähes 5 miljoonaa ja yhtye on saanut levy levyltä kuuluisampia laulajia vierailemaan nauhoituksissaan. Muun muassa sellaiset nimet kuin Corey Taylor Slipknotista, Till Lindemann Rammsteinista sekä Adam Gontier Three Days Gracesta ovat laulaneet Apocalyptican säestyksellä. Näistä lauluista on tullut yleensä myös radiohittejä. Kuuluisien nimien vierailujen lisäksi on yhtye saanut kunnian tehdä cover-versioita mm. Rammsteinille ja Amon Amarthille.

Äskettäin julkaistu uusi albumi Shadowmaker jatkaa Apocalyptican nykyistä mainstream rock -tyyliä eteenpäin. Selloja on vaikeaa kuulla muun musiikkivallin alta ja ne tulevat esiin vain yksittäisissä osioissa. Yhtyeellä on levyn tiimoilta edessään ainakin joulukuuhun asti jatkuva kiertue, joka kattaa osan Suomen festivaaleista, kuin myös Euroopan sekä Venäjän suurimmat areenat. Jos Apocalyptica ennen erottui joukosta sellosävellyksillään niin nykyään se, millä yhtye pysyy suosittuna, ovat juuri lukuisat vierailevat kuuluisat laulajat. Ja tietenkin se alkuperäinen uskollinen fanijoukko, joka seisoo yhtyeen takana.