FM 2000

FM 2000 on Pieksämäeltä kotoisin oleva metallimusiikkia soittava yhtye. Aluksi bändi soitti cover-kappaleita englanniksi, mutta ovat myöhemmin vaihtaneet kielen suomeen. Nykyisin heidän musiikkinsa on sekoitus metallia, etnistä musiikkia, punkkia ja humppaa. Yhtyeen suurimpia innoittajia on ollut System of A Down ja sen kuulee myös heidän musiikistaan. FM 2000 voitti vuoden 2010 Finnish Metal Awardseissa Vuoden tulokas -palkinnon.

Bändiin kuuluu neljä vakituista jäsentä. Antti ”Rota” Junttila laulaa, Ville ”Vepa” Vehviläinen soittaa kitaraa ja huutaa, rummuissa menoa ylläpitää Eetu ”Ipi” Huttunen ja bassossa taituroi Herkko ”Bili” Huttunen. Lisäksi keikoilla mukana soittaa kitaristi Joonas ”Jotor” Kolehmainen.

Yhtye on julkaissut kohtalaisen määrän omakustannelevyjä sekä muutamia LP-levyjä. Ensimmäinen omakustanne studiolevy ”Rautanyrkki” ilmestyi vuonna 2003, jota ennen oli julkaistu demot FM2000 (2000), Round Cube (2000), Joseph´s Seven Faces (2000) ja Multaa (2001).

Uusin studioalbumi ”Carina II” on järjestään kuudes, ja se on tehty yhteistyössä metallimusiikkiin erikoistuneen levy-yhtiö Sakara Recodsin kanssa. Se on myös ensimmäinen albumi ilman ex-laulaja/kitaristi Teemu ”Sebu” Seppälää. Albumin julkaisun jälkeen bändi oli kahden kuukauden mittaisella kiertueella, jossa yleisöä viihdytti myös FM 2000 nukketeatteri. Carina II albumi mainittiin myös Keskisuomalaisen levyarvostelussa, jossa arvioitiin parhaita vuonna 2014 ilmestyneitä levyjä. Carina II sijoittui listalla toiseksi parhaaksi levyksi.