HIM – Raitistunutta rokkia

Ville Valon vuosia luotsaama HIM jatkaa tasaista suosiotaan maailmalla, vaikka huippuvuosista onkin laannuttu. Bändi nousi suureen suosioon 1999, kun albumi Razorblade Romance nousi listaykköseksi Suomessa ja Saksassa. HIM on tehnyt maailmankiertueita ja tehnyt historiaa myymällä kultaa USA:ssa. Ville Valon ongelmat alkoholin kanssa sekä lääkärin varoitus tulevasta sydänkohtauksesta veivät hänet vieroitushoitoon, ja nykyään Valo onkin raitistunut täysin. Kriittiset äänet sanovat kuitenkin Valon raitistumisen vieneen parhaan terän pois HIMin musiikista.

Vaikka yhtyeen tyyliä on kuvailtu kriitikoiden mukaan alternative rockista aina poppiin, on Ville Valon kehittämä suunta love metal jäänyt kansan suuhun. Ja tottahan se on, että love metalliksi HIMin aikaisempia levyjä voi huoletta kutsua. Nykyinen tuotanto on sitten enemmän rockiin ja poppiin kallistuvaa. Valon ainutlaatuinen laulutapa toi yhtyeen alkuaikoina kaikkien teinien tuskat käsiteltävään muotoon, ja tekee niin edelleenkin.

HIMin viimeisin studioalbumi on vuodelta 2013, nimeltään Tears on Tape. Albumin tienoilta tehtiin pieni kiertue ja syksyllä on luvassa myös muutamia konsertteja. Muutoin HIM on viettänyt melkoisen hiljaista eloa lukuun ottamatta ilmoitusta rumpalin erosta tammikuussa 2015. Edes yhtyeen omat internetsivut eivät kerro yhtyeen nykyisistä puuhista muuta kuin tulevien konserttien päivämäärät. On mielenkiintoista nähdä, jatkuuko HIMin ura vielä menestyksekkäästi eteenpäin, vai ovatko parhaat vuodet jo kaukana takanapäin.