Jaakko Eino Kalevi

Jaakko Eino Kalevi Savolainen on vuonna 1981 syntynyt suomalainen säveltäjä ja muusikko. Mies on tehnyt musiikkiaan jo vuosia ja saanut tunnettavuutta marginaalimusiikin piirissä. Hän on myös ollut mukana monessa erilaisessa kokoonpanossa esimerkiksi: Yön Syke, Profeetta ja Uusi Maailmanuskonto, Mad Spiders, Old Rambling Boys, Time Garden ja Muuan Mies. Jaakko Eino Kalevin ensimmäinen soololevy ”Jaakko Eino Kalevi” julkaistaan 15 kesäkuuta 2015 Weird World Recordsin eli Dominon toimesta.

Miehen ura on lähtenyt nousuun vuoden 2014 alusta Domino-levy-yhtiöön kiinnityksen seurauksena. Jaakko Eino Kalevi on ensimmäinen suomalainen artisti Dominolla, jonka muita artisteja ovat muun muassa Animal Collective, Hot Chip, Arctic Monkeys, Wild Beasts ja Owen Pallett.

Omaa nimeään kantavalla ja kymmenen raitaa sisältävällä kokopitkällä esikoisalbumilla Jaakko Eino Kalevi tuo osaamistaan hyvin esiin omaperäisen elektronisen popin tekijänä. Levy on äänitetty Berliinissä kesällä 2014 ja miksattu New Yorkissa asti yhteistyössä Nicolas Vernhessin kanssa. Levyllä voit kuulla seuraavat kappaleet: Double Talk, Deeper Shadows, Say, Mind Like Muscle, Night At The Field, Don’t Ask Me Why, Room, Hush Down, ja Ikuinen Purkautumaton Jännite.

Viime kesänä mies kulki esiintymässä suurilla festareilla ympäri ulkomaita, muun muassa Roskildessa. Helsingissä hänet nähtiin Flow-festivaaleilla. Ulkomailla mainetta viimeisen vuoden ajan niittänyt artisti on kuitenkin ainakin toistaiseksi Suomessa suhteellisen tuntematon.