Kingston Wall

Kingston Wall oli Helsinkiläinen rock-yhtye, jonka perustivat Petri Walli ja Jukka Jylli vuonna 1987. Walli soitti kitaraa ja lauloi, Jylli soitti bassoa ja vuonna 1990 mukaan tullut Sami Kuoppamäki soitti rumpuja. Kingston Wall julkaisi 7-vuotisen uransa aikana vain kolme albumia, mutta siitä huolimatta se on jäänyt historiaan yhtenä tärkeimmistä vaikuttajista suomalaisen psykedeelisen rockin saralla.

Kington Wallin ensimmäisen studioalbumin ”Kingston Wall I” julkaisi vuonna 1992 heidän oma levy-yhtiönsä Trinity. Suureen suosioon levynsä avulla noussut bändi esiintyi useasti helsinkiläisellä Tavastia -klubilla ja isoimmilla festareilla. Hyvänä live-bändinä tunnettu Kingston Wall alkoi nauhoittaa seuraavaa albumiaan 1992 syksyllä. Alkuvuodesta 1993 julkaistu toinen albumi nousi vain kahdessa viikossa Suomen albumilistan kolmanneksi.

Viimeiseksi jäänyt kolmas studioalbumi ”Tri-Logy” julkaistiin lokakuussa 1994 ja sen odotettiin myyvän Suomessa 10 000 kappaletta. Myynti oli kuitenkin pettymys, kun kahden kuukauden aikana ilmestymisestä oli myyty vain tuhat levyä. Erityisesti Walli oli hyvin pettynyt myyntilukuihin, hän kun oli odottanut, että bändi nousisi suureen suosioon viimeisimmän levynsä avulla. Viimeisen keikkansa Kingston Wall soitti helsinkiläisessä Lepakko-nimisessä kapakassa 5.12.1994. Yhtye hajosi ja kiertue loppui lyhyeen erimielisyyksien takia. Noin puolen vuoden kuluttua 28.6.1995 yhtyeen syvästi masentunut perustajajäsen Petri Walli riisti henkensä hyppäämällä Töölön kirkon tornista.

Suurimpina esikuvina yhtyeelle toimivat Jimi Hendrix, Led Zeppelin ja The Who.