Nightwish – Sinfonisen metallin maailmanvalloitus

Kiteellä vuonna 1996 perustettu Nightwish nosti sinfonisen metallin kansan tietoisuuteen ja saavutti aseman suomalaisen kuulijakunnan sydämessä jo viimeistään toisella albumillaan. Toinen albumi myi myös Saksassa hyvin. Tästä alkoikin yhtyeen hidas, mutta varma läpimurto maailmalla ja Nightwish nousi Suomen menestyksekkäimmäksi yhtyeeksi ulkomailla. Varsinkin Etelä-Amerikassa Nightwishillä on valtava kuulijakunta ja konsertit ovat kerta toisensa jälkeen loppuunmyytyjä.

Laulaja Tarja Turusen saatua potkut Nightwishin riveistä yhtye on etsinyt uutta pysyvää keulahahmoa jo pidempään. Anette Olzonin jättäydyttyä pois tilalle tuli Floor Jansen, joka on tällä hetkellä pestattu yhtyeeseen pysyväksi laulajaksi. Ulkomuodoltaan Amazon-naista muistuttava hollantilaislaulaja näyttää ja kuulostaa siltä, mitä Nightwishin voi olettaa olevankin; sinfonista metallia, isoilla sovituksilla.

Vaikka laulajanvaihdos on aina iso asia, on Nightwishin tärkein jäsen on kuitenkin Tuomas Holopainen, joka vastaa niin sanoitus- kuin sävellystyöstä. Ilman häntä myöskään yhtyettä ei olisi olemassa. Tuomas on kynäillyt kaikki Nightwishin laulut ja uusin tuotos on Endless Forms Most Beautiful, joka julkaistiin vuoden 2015 maaliskuussa. Yhtye aloittaa pitkän maailmankiertueen 6. kesäkuuta festivaaleja kiertäen, aloittaen Suomesta, josta matka jatkuu Euroopan kautta koko maailman ympäri pitkälle seuraavaan vuoteen.

Tulevaisuudessa jää nähtäväksi, miten kuulijat ottavat Floor Jansenin vastaan uutena keulahahmona ja mihin Nightwishin suunta kehittyy maailmankiertueen aikana ja sen jälkeen. Henkilökohtaisesti toivon, että yhtye on viimein löytänyt keulahahmon, joka on tullut jäädäkseen. Pysyvyys on kuitenkin asia, jota myös fanit arvostavat valtavasti.