Tarja Turunen – Sopraanon ura tähän asti

Nightwishin keulakuvana tunnetuksi tullut Tarja Turunen jatkaa vuonna 2005 alkanutta soolouraansa vahvasti myös näin kymmenen vuotta myöhemmin. Kiertue alkaa syksyllä Etelä-Amerikasta ja jatkuu joulukiertueella ainakin Saksassa. Melkoisen mediapyörityksen ja ikävien puheiden sävyttämänä potkut Nightwishistä saanut Tarja on tehnyt vakuuttavaa jälkeä myös sooloartistina. Esimerkkinä tästä toimii Tarjan debyyttialbumi My Winter Storm, joka on myynyt Suomessa jo platinaan oikeuttavan määrän. Tämä osoittaa sen, kuinka rakastettu hahmo Tarjasta on tullut suomalaisten keskuudessa. Myös solistin toinen albumi, Colours in the Dark, on kerännyt ylistäviä sanoja kriitikoilta ympäri maailman.

Klassisen laulajan koulutuksen saanut, Kiteeltä kotoisin oleva Turunen on harrastanut laulamista jo kuusivuotiaasta saakka. Hän on opiskellut laulamista niin Suomessa kuin ulkomailla ja on erittäin arvostettu sopraano. Tarja on valittu useasti maailman parhaiden laulajien joukkoon, eikä mikään ihme, kun hänen tuotantoaan kuuntelee. Sopraanoäänen omaava artisti hurmaa kuulijat oopperatulkinnoillaan kerta toisensa jälkeen ja erityisesti kirkoissa tehtävä joulukiertue on kerännyt kuulijoilta paljon positiivista palautetta.

Turunen asuu vakituisesti Argentiinassa miehensä kanssa, joka toimii myös hänen managerinaan. Heillä on yksi yhteinen lapsi, joka syntyi vuonna 2012. Huhupuheiden mukaan Tarjan ja Marcelon suhteella olisi ollut jotain tekemistä Tarjan Nightwishistä lähdön kanssa, mutta totuuden voi tietää vain Tarja itse. Joka tapauksessa, sooloura on ollut hyvin tuottoisa ja Tarjan ura jatkuu varmasti vielä pitkään ja menestyksekkäänä eteenpäin.