The Rasmus – Musiikkityylien ristitulessa

Yläastelaisten vuonna 1994 perustetusta bändistä kasvoi maailmanlaajuinen menestys 2000-luvun alussa, kun bändi äänitti hittibiisinsä F-F-F-Falling. Tämän jälkeen kiertueet ovat vieneet bändiä ympäri maailman ja levyjä on myyty valtavia määriä aina Australiaa myöden. Yhtyeen kallein tuotanto, Black Roses albumi vuodelta 2008 oli yhtyeen huonoiten menestynyt albumi, johtuen todennäköisesti radikaalista musiikkityylin muutoksesta elektronisempaan suuntaan. Tällä hetkellä yhtye työstää uutta levyä, jolle ei ole vielä asetettu julkaisupäivämäärää.

The Rasmuksen uraa ovat värittäneet yksi suuri jäsenenvaihdos sekä suuri menestys. Kun rumpali Janne Heiskanen lähti bändistä 1999, oli bändi lähellä hajoamista. Onneksi uusi kapulakaveri kuitenkin löytyi ja seuraava albumi siivitti yhtyeen huimaan menestykseen.

Yhtyeen musiikkityyli on muuttunut radikaalisti melkein jokaisella albumilla, joka on varmasti niin karkottanut vanhoja kuin myös tuonut uusia faneja. Erityisen radikaali muutos tapahtui, kun yhtyeen alkuperäinen pop-soundi vaihtui metalliseksi ja siitä jälleen elektroniseen poppiin vivahtavaksi. Yhtyeen keulakuva Lauri Ylönen on myös julkaissut oman sooloalbuminsa Lauri-nimellä, joka oli elektronista poppia.

Seuraavaa levyä on työstetty jo pari vuotta, joten mielenkiintoista on nähdä mitä musiikkityyliä levy tulee edustamaan. Ottaen huomioon, että edelliset levyt ovat olleet poppia ja elektronista musiikkia, voisi kuvitella, että bändi haluaisi palata juurilleen rockin pariin. Kyseisellä musiikkityylillä yhtye nousi kansan suosioon ja voisi päästä takaisin huippuvuosien tasolleen tekemällä näin.